”Vintersagan” i Shakespearefabriken skjuts upp till 2021

”Vintersagan” i Shakespearefabriken skjuts upp till 2021

På Shakespeare på Gräsgårdens styrelsemöte den 25 april fattades beslutet att skjuta upp sommarens produktion av Shakespeares ”Vintersagan” till nästa år. Det görs på grund av den situation som uppkommit i kölvattnet av covid-19-pandemin.

–Vår och publikens hälsa går naturligtvis först. Men det är oerhört tråkigt att behöva ställa in en sommar. Vi har spelat varje år sedan 1996 och det är förstås både märkligt och sorgligt att inte kunna välkomna publiken i sommar, säger Pontus Plænge, konstnärlig ledare för ShpG.

–Det är ett stort avbräck för teatern, som till stor del går runt på biljettintäkter. Vi gör nu allt vi kan för att se till att vi kan återkomma nästa sommar, då vi också firar ShpG:s 25-årsjubileum. Det här påverkar ju också i hög grad alla våra medarbetare, från producent och skådespelare och timanställd foajépersonal på ett negativt sätt. Extra tråkigt är det för de amatörer från Vadstena med omnejd som är villiga att satsa sin tid på att delta en hel sommar hos oss.

Teatern flyttade förra året in i Shakespearefabriken efter två decennier på Gräsgården i klosterområdet i Vadstena, och satsade stora pengar på renovering och iordningsställande.  

Nu vädjar teatern till alla som kan att bidra till att det arbetet kan fortsätta.

–Vi investerade drygt en miljon kronor förra året, med stort stöd från vår Vänförening, men arbetet är långt ifrån klart. Vi behöver nu alla medel vi kan få ihop för att göra ytterligare förbättringar och utveckla lokalerna än mer, säger producent Gunilla Isacsson.