Konstnärliga rådet

Pontus Plænge : Konstnärlig ledare

Pontus Plænge

Konstnärlig ledare

Pontus är utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm 1990-93. Sedan dess har han varit verksam som skådespelare vid bland annat Stockholms stadsteater, Turteatern, Radioteatern, Östgötateatern och Göteborgsoperan. 1996 debuterade han som regissör med Shakespeares Romeo och Juliet på Gräsgården i Vadstena, och har sedan dess varit Shakespeare på Gräsgårdens konstnärliga ledare. På Turteatern har han satt upp flertalet barn- och ungdomsföreställningar av svenska författare som Eva Wikander, Sofia Fredén och Cristina Gottfridsson. 2007 regisserade han åter Romeo och Juliet, men denna gången på Dalateatern. På Östgötateatern har vi under åren sett honom i bland annat Beyond Therapy, FamiljenFinal och Änglar i Amerika. Där har han även regisserat Hamlet och TO be OR not to be, Gertrude Stein och Farmor och vår herre. 

Astrid Kakuli :

Astrid Kakuli

Dansare, koreograf och skådespelare. Studerade vid Balettakademien i Stockholm åren 1996–1999 och fortsatte studierna vid Teaterhögskolan i Malmö 1999 där hon utexaminerades 2003. Verksam vid ett flertal av Sveriges teaterinstitutioner och fria grupper, så som Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Bohusläns Teater, Teater Tribunalen, Malmö Stadsteater, Unga Teater Västmanland, Ung Scen Öst, Shakespeare på Gräsgården med flera. Har  under senare år gjort ett antal produktioner i Carolina Frändes regi på Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen som NorrtullsliganVågenFablerna med flera. Är sedan hösten 2018 ledarmot i Shakespeare På Gräsgårdens konstnärliga råd.

 

Per-Johan Persson :

Per-Johan Persson

Per-Johan är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på Gräsgården och har medverkat sedan starten. 

Inga Onn :

Inga Onn

Inga Onn är utbildad vid teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker som Shakespeare, Molière och Tjechov genom åren och även mycket teater för barn och unga. Under 2017 spelade hon i "Häxor" på teater Västernorrland och turnerar med den föreställningen på Riksteatern under 2018. Utöver det undervisar hon skådespelare i blankvers och verslära, både här på ShpG på vårt Campus och på teatrar. Inga tillhör ShpGs konstnärliga råd sedan 2012. Hon har spelat i flertalet av ShpGs föreställningar, bland annat Ofelia i Hamlet (2004), Rosalind i Som ni vill ha det (2011), Hippolyta/Titania i En midsommarnattsdröm (2015) och Grevinnan Wourchester och Världshusvärdinnan i Henrik IV (2016). 

Andreas Forner Lindal :

Andreas Forner Lindal

Andreas har varit med i Shakespeare på Gräsgården sedan starten 1996, och är verksam både som skådespelare och regissör. Han är ShpGs meste skådespelare med över trehundra spelade föreställningar, och har bland annat setts som Caliban i Stormen 2012, Puck i En midsommarnattsdröm 2015 samt som prins Henrik i Henrik IV. Han har regisserat en handfull uppsättningar i Vadstena, exempelvis Hamlet 2004/2006 och Trettondagsafton 2014. Andreas arbetar även som teaterpedagog, med inriktning Shakespeare, och har undervisat exempelvis i Vadstena i ShpGs regi, på Calle Flygare i Stockholm, samt på teaterhögskolan i Luleå. Sedan 2015 utbildar sig Andreas till retorikkonsult vid Södertörns högskola.

Anna Sigurdsdotter :

Anna Sigurdsdotter

Sedan slutet av 90-talet jobbat som scenograf och kostymdesigner inom teater och tv. Annas scenbilder har synts på t ex Dramaten och Östgötateatern och på mindre scener som Mittiprickteatern och Teateri. Uppdragen växlar mellan små turnerande barnteaterföreställningar och större helaftonsföreställningar på fasta scener. Gör oftast både scenografi och kostym och ibland även affisch och grafisk form. Konstnärligt utbildad och varvar scenografiuppdragen med att teckna och illustrera i tidningar och böcker. Frilansar med Stockholm som bas och tar uppdrag i hela landet. Anna har arbetet med ShpG i Stormen samt Två adelsmän från Verona.

Hannah Alem Davidsson :

Hannah Alem Davidsson

Studerat på Skara Skolscen samt läst berättarutbildningen på Västanå teater/ Karlstads universitet. Har bland annat medverkat i Peters Weiss Mordet på Marat i regi av Tobias Theorell på Stockholms Stadsteater, Bertold Brechts Barnkorståget i regi av Lars Rudolfsson på Orionteatern, Misantropen i regi av Leif Stinnerbom på Västanå Teater, Vem bestämmer över Angered i regi av Malin Holgersson på Angereds Teater samt Sedlar i regi av Freja Alexandra Hallberg på PotatoPotato. Hanna har medverkat i ShpGs Romeo och Juliet i regi av Johanna Lazcano samt Två adelsmän från Verona i regi av Pontus Plaenge.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.