Konstnärliga rådet

Pontus Plænge : Konstnärlig ledare

Pontus Plænge

Konstnärlig ledare

Utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm 1990-93. Varit verksam som skådespelare vid Stockholms stadsteater, Turteatern, Radioteatern, GöteborgsOperan. Debuterade som regissör 1996 med Shakespeares Romeo och Juliet på Gräsgården i Vadstena, sedan dess som konstnärlig ledare för Shakespeare på Gräsgården. På Turteatern har han satt upp flertalet barn- och ungdomsföreställningar av svenska författare som Eva Wikander, Sofia Fredén och Cristina Gottfridsson. 2007 regisserade han åter Romeo och Juliet på Dalateatern. På Östgötateatern har vi under åren sett honom i bl a Beyond Therapy, Familjen och Final. Regisserade förra säsongen Hamlet och TO be OR not to be. Den senare återkommer även detta spelår. Medverkar som Prior i Änglar i Amerika. Regisserar även Gertrude Stein som spelas under våren 2013.

Johanna Lazcano :

Johanna Lazcano

Johanna är frilansande skådespelare och regissör har varit verksam på en rad teatrar runtom i landet. I vår debuterar hon på Dramaten i Dimen Abdullas barnpjäs "Nomnomnom" i regi av Natalie Ringler. Hon har stor erfarenhet av barn-, och ungdomsteater, både på Unga Klara och på Riksteatern där hon medverkade i barnpjäsen "Ingen fattar utom vi" som blev uttagen till Scenkonstbiennalen 2015. På Gräsgården har ni bla kunnat se Johanna som Antonia i "Julius Caesar" och Malvolio i "Trettondagsafton". Johanna är utbildad på Biskops Arnös dramatikerlinje och har skrivit och regisserat de egna föreställningarna "God jävla jul - en humorshow om sexism, rasism och andra traditioner", samt "Hej det är jag igen" som spelades på Uppsala Stadsteater och Borås Stadsteater. Hon har även regisserat två produktioner på musikscenen Dalhalla. Johanna är medlem i Konstnärliga rådet sedan 2012. "Filippa" blir den första pjäs hon regisserar för Shakespeare på Gräsgården.

Per-Johan Persson :

Per-Johan Persson

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bl.a Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på Gräsgården och har medverkat sedan starten. Per-Johan har medverkat i ett tjugotal Shakespeareproduktioner, senast i Macbeth på Regionteaern i Växjö.

Andreas Forner Lindal :

Andreas Forner Lindal

Med i Shakespeare på Gräsgården sedan starten 1996 och är verksam som både skådespelare och regissör. Andreas tillhör Shakespeare på Gräsgårdens konstnärliga råd och har medverkat i merparten av uppsättningarna, bl.a som Bassanio i "Köpmannen i Venedig", Edgar i "Kung Lear" och Biron i "Tre Friares Fiasko". Andreas har också stått för regin i "Richard III", "Hamlet", "Kung Lear" samt "Troilos & Kressida". Andreas är även verksam som teaterpedagog.

Inga Onn :

Inga Onn

Inga Onn är utbildad vid teaterhögskolan i Stockholm Och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker som Shakespeare, Molière och Tjechov genom åren och även mycket teater för barn och unga. Är under 2016 på Uppsala stadsteater och i Vadstena och regisserar därefter en föreställning på Estrad Norr i Östersund. Utöver det undervisar hon skådespelare i blankvers och verslära, både här på ShpG på vårt Campus och på teatrar. Tillhör SHpG´s konstnärliga råd sedan 2012.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.