Konstnärliga rådet

Pontus Plænge : Konstnärlig ledare

Pontus Plænge

Konstnärlig ledare

Utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Stockholm 1990-93. Varit verksam som skådespelare vid Stockholms stadsteater, Turteatern, Radioteatern, GöteborgsOperan. Debuterade som regissör 1996 med Shakespeares Romeo och Juliet på Gräsgården i Vadstena, sedan dess som konstnärlig ledare för Shakespeare på Gräsgården. På Turteatern har han satt upp flertalet barn- och ungdomsföreställningar av svenska författare som Eva Wikander, Sofia Fredén och Cristina Gottfridsson. 2007 regisserade han åter Romeo och Juliet på Dalateatern. På Östgötateatern har vi under åren sett honom i bl a Beyond Therapy, Familjen och Final. Regisserade förra säsongen Hamlet och TO be OR not to be. Den senare återkommer även detta spelår. Medverkar som Prior i Änglar i Amerika. Regisserar även Gertrude Stein som spelas under våren 2013.

Johanna Lazcano :

Johanna Lazcano

Johanna Lazcano är skådespelare och medlem i ShpG:s konstnärliga råd sedan 2012. Som skådespelare har hon arbetat på flera olika teatrar, bl.a Dramaten, Riksteatern, Unga Klara och Östgötateatern. Hon har medverkat i ett flertal film-, TV- och radioproduktioner och är även verksam som skribent för Expressen Kultur. Trogna ShpG-besökare har tidigare kunnat se Johanna som bl. a Antonia i Julius Caesar och Malvolio i Trettondagsafton. Vår yngsta publik minns kanske barnföreställningen Filippa! som hon regisserade för ShpG förra sommaren. 

Per-Johan Persson :

Per-Johan Persson

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999. Har varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bl.a Teater Västernorrland, Dalateatern, Ung Scen Öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan tillhör det konstnärliga rådet i Shakespeare på Gräsgården och har medverkat sedan starten. Per-Johan har medverkat i ett tjugotal Shakespeareproduktioner, senast i Macbeth på Regionteaern i Växjö.

Andreas Forner Lindal :

Andreas Forner Lindal

Med i Shakespeare på Gräsgården sedan starten 1996 och är verksam som både skådespelare och regissör. Andreas tillhör Shakespeare på Gräsgårdens konstnärliga råd och har medverkat i merparten av uppsättningarna, bl.a som Bassanio i "Köpmannen i Venedig", Edgar i "Kung Lear" och Biron i "Tre Friares Fiasko". Andreas har också stått för regin i "Richard III", "Hamlet", "Kung Lear" samt "Troilos & Kressida". Andreas är även verksam som teaterpedagog.

Inga Onn :

Inga Onn

Inga Onn är utbildad vid teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige, bland andra Uppsala stadsteater, teater Västernorrland och Estrad Norr. Det har blivit många klassiker som Shakespeare, Molière och Tjechov genom åren och även mycket teater för barn och unga. Utöver skådespeleriet undervisar hon studenter och skådespelare i blankvers och verslära, både här på ShpG på vårt Campus och på teatrar. I Vadstena har hon spelat Ofelia i "Hamlet", Rosalind i "Som ni vill ha det" och Hippolyta/Titania i "En midsommarnattsdröm". Tillhör SHpG´s konstnärliga råd sedan 2012.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.