Skådespelare

Maria Zakrisson Mortensson : Skådespelare -Hermione

Maria Zakrisson Mortensson

Skådespelare -Hermione

Utbildad vid Stockholm Dramatiska högskola 2014-2017 och har även studerat taldramatik på Wendelsbergs folkhögskola 2009-2011. Har medverkat i Prinsessan Penta på Östgötateatern 2020, spelat huvudrollen i Nakna som foster och gudar 2019 på Riksteatern/Folkteatern i Göteborg, Nosferatu på Turteatern 2019, Längtan på Playhouse Teater 2018 och har även under flera somrar arbetat på Vadstena Nya teater. 

Inga Onn : Skådespelare -Paulina

Inga Onn

Skådespelare -Paulina

Utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker genom åren, Shakespeare, Molière och Tjechov. Hon återvänder ofta och gärna till teatern för barn och unga. Hösten 2018 turnerade hon med Estrad Norr i Östersund; Jämtland/Härjedalens regionteater. 2018 turnerade hon med ”Häxor” på Riksteatern som även spelades i Vadstena. I sommar skriver hon en pjäs för Estrad norr som hon regisserar till vintern 2019. Utöver det undervisar hon skådespelare i blankvers och verslära, både här på Shakespeare på Gräsgårdens Campus och på teatrar. Inga tillhör Shakespeare på Gräsgårdens konstnärliga råd sedan 2012 och det här är hennes sjunde sommar som skådespelare på Gräsgården. Här har hon spelat Ofelia i Hamlet 2004, Rosalind i Som ni vill ha det 2011, Hippolyta/Titania i En midsommarnattsdröm, Grevinnan Worchester och Värdshusvärdinnan i Henrik IV, Fru Capulet i Romeo och Juliet och tillsammans med hunden Nash gjorde hon tjänaren Lans  i Två adelsmän från Verona förra sommaren. 

 

Per-Johan Persson : Skådespelare - Autolycus

Per-Johan Persson

Skådespelare - Autolycus

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995-1999. Han har sedan varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland,Dalateatern, ung scen/öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan har medverkati ett tjugotal Shakespeareproduktioner, exempelvis Macbeth på Regionteatern i Växjö. Han tillhör det konstnärliga rådet på Shakespeare på Gräsgården, där han medverkat sedan starten. På Östgötateatern har du kunnat se Per-Johan bl a som Peter Widell i Stark som en räv och som regissör för Idlaflickorna. Per-Johan är i höst aktuell som regissör och skådespelare på Spira i Jönköping. Han kommer där regissera ”Silver star” av Kristina Lugn. Han kommer också spela Tevje i ”Spelman på taket”.