Medverkande

Nemanja Stojanovic : Skådespelare -  Romeo

Nemanja Stojanovic

Skådespelare - Romeo

”Nemo” är utbildad på Scenskolan i Göteborg 2012 – 2015. Arbetat på Backa Teater i Göteborg sedan 2015 där han medverkat i flertal föreställningar: ”Namn”, ”Fursten”,” 5114 dagar” och den omtalade föreställningen av Mattias Andesson ”The Misfits”, som dessutom gästspelade i Europa. Har medverkat i Lisa Aschans film ”Det vita folket”. Till hösten 2017 kommer han medverka i pjäsen ”Janne d´Arc” i regi av Malin Stenberg på Backa Teater, och i en ny säsong av SVT-serien ”Springfloden” i regi av Niklas Ohlson & Pontus Klänge.

Johanna Hovergren : Skådespelare -   Juliet

Johanna Hovergren

Skådespelare - Juliet

Utbildad skådespelare på Calle Flygare teaterskola 2013-2015, samt studerat Acting for film på MetFilm School, London 2016. Har tidigare medverkat i ”Apkungen”, ”Den magiska fjädern” och ”Lilla Röd” på Tyst Teater Riksteatern samt ”Kliniken” på Kompani1. Även medverkat och skrivit manus till ”Vi kodar Coda” för Coda Projektet- Stockholms Dövas Förening.

Wayra Monasterio : Skådespelare -   Benvolio/ Laurence

Wayra Monasterio

Skådespelare - Benvolio/ Laurence

Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2013-2016 och är även en av medgrundarna och drivande krafterna bakom den Malmöbaserade frigruppen ”Ättestupa”.Har tidigare medverkat i ”Military Fashion Show” med Ättestupa, ”(Jag är) Din Stjärna” och ”Skellefteå/Malmö” på Teatr Weimar, samt långfilmen ”RE:” av Andreas Lindergård. Arbetar nu på Månteatern i Lund i produktionerna ”Vem?”, ”Kärlekens matsal” och ”Before”. 

Inga Onn : Skådespelare - Fru Capulet

Inga Onn

Skådespelare - Fru Capulet

Inga Onn är utbildad vid teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker som Shakespeare, Molière och Tjechov genom åren och även mycket teater för barn och unga. Spelar under 2017 "Häxor" på teater Västernorrland och turnerar med den föreställningen på Riksteatern under 2018 (21:a januari i Vadstena!). Utöver det undervisar hon skådespelare i blankvers och verslära, både här på ShpG på vårt Campus och på teatrar.
Tillhör ShpG´s konstnärliga råd sedan 2012 och har spelat Ofelia i Hamlet 2004, Rosalind i Som ni vill ha det 2011 och Hippolyta/Titania i förra årets En midsommarnattsdröm och Grevinnan Wourchester och Världshusvärdinnan i förra årets Henrik IV. 

 

Åsa Persson : Skådespelare -  Amman

Åsa Persson

Skådespelare - Amman

Åsa Persson gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1996. Hon har gjort drygt 30 scenproduktioner och arbetat på Stadsteatrarna i Göteborg, Malmö och Stockholm. Hon har medverkat i flera uppsättningar på Riksteatern, Dalateatern och på Folkteatern i Göteborg. Åsa har arbetat i fria grupper såsom Galeasen, Strindbergs Intima, Teater Tribunalen, och även medverkat i flera radio-, TV- och filmproduktioner.

Isa Aouifia : Skådespelare - Herr Capulet/Mercutio

Isa Aouifia

Skådespelare - Herr Capulet/Mercutio

Utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm 1999-2003. Verksam som regissör och manusförfattare inom teater, film, TV och radio. Magisterutbildning inom internationell scenkonstproduktion samt yrkesutbildning inom internationell marknadsföring. Isa älskar språk för att det är ett av hans favoritsätt att kommunicera med människor. Övriga kommunikationssätt Isa tycker om är bild och musik. Ämnen som intresserar honom är interkulturell kommunikation och inlärningsmetoder och hur man åstadkommer attitydförändringar.

Hannah Alem Davidsson : Skådespelare -   Tybalt/Greve Paris

Hannah Alem Davidsson

Skådespelare - Tybalt/Greve Paris

Hannah Alem Davidson har studerat på Skara Skolscen samt läst berättarutbildningen på Västanå teater/ Karlstads universitet. Hon har bland annat medverkat i, Vem bestämmer över Angered i regi av Malin Holgersson på Angereds Teater samt Sedlar i regi av Freja Alexandra Hallberg på PotatoPotato. Sedan 2015 har hon arbetat på Backa Teater och medverkat i, Namn, The Misfits av Mattias Andersson som även turnerade i Europa, Fursten och 5114 Dagar. I höst är hon aktuell som Robert i Mobergs Utvandrarna på Göteborgs Stadsteater, regi Pontus Stenshäll.