Medverkande

Du kan även  Njuta av allas röster i vår poddserie inför Henrik IV där Tre frågor besvarats! Längst ned på denna sida hittar du inspelningar – Önskar Dig en härlig Lyssning!

Inga Onn : Skådespelare - Grevinnan av Worcester

Inga Onn

Skådespelare - Grevinnan av Worcester

Inga Onn är utbildad vid teaterhögskolan i Stockholm Och har sedan dess spelat på en rad teatrar runtom i Sverige. Det har blivit många klassiker som Shakespeare, Molière och Tjechov genom åren och även mycket teater för barn och unga. Är under 2016 på Uppsala stadsteater och i Vadstena och regisserar därefter en föreställning på Estrad Norr i Östersund. Utöver det undervisar hon skådespelare i blankvers och verslära, både här på ShpG på vårt Campus och på teatrar. Tillhör SHpG´s konstnärliga råd sedan 2012 och har spelat Ofelia i Hamlet 2004, Rosalind i Som ni vill ha det 2011 och Hippolyta/Titania i förra årets En midsommarnattsdröm.

 

Andreas Forner Lindal : Skådespelare - Prins Henrik

Andreas Forner Lindal

Skådespelare - Prins Henrik

Andreas har varit med i Shakespeare på Gräsgården sedan starten 1996 där han är verksam som både skådespelare och regissör och han tillhör även ShpG’s konstnärliga råd. Andreas är tillsammans med Inga Onn pedagogiskt ansvarig inom ShpG och leder många Shakespearekurser runt om i landet, bl.a. på Teaterhögskolan i Luleå. De senaste åren har ShpG’s publik kunnat se honom i roller som Caliban (Stormen), Julius Caesar (Julius Caesar) och Puck i En Midsommarnattsdröm. Just nu utbildar Andreas sig till retorikkonsult på Södertörns högskola.

Gunilla Orvelius : Skådespelare - Henrik IV

Gunilla Orvelius

Skådespelare - Henrik IV

Gunilla är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Hon var under en lång tid del av den fasta ensemblen på Örebro Länsteater och också under några år dess konstnärliga ledare.  Sedan 2010 är hon frilansande skådespelare och regissör. Utöver Örebro Länsteater har Gunilla också arbetat på bland annat Uppsala stadsteater, Västerbottensteatern, Stadra sommarscen, Scenkonst Sörmland och Teater Martin Mutter. Utöver sin sceniska verksamhet är hon också verksam som pedagog och arbetar återkommande med uppsättningar för amatörteaterskådespelare. Gunilla har en stor del av sin uppväxt och skolgång i Linköping, där hon en gång började sin teaterbana på NBV-teatern. Hon är numera bosatt i Örebro.

Jan Tiselius : Skådespelare - Northumberland

Jan Tiselius

Skådespelare - Northumberland

Arbetat som skådespelare sedan 1958 bl.a. vid Riksteatern, Stadsteatrarna i Stockholm, Norrköping-Linköping och Uppsala, samt vid Regionteatrarna i Härnösand, Örebro, Växjö och Luleå. Flitigt anlitad på Teater Tribunalen och Strindbergs Intima Teater i Stockholm. Ingår sedan 1997 i ensemblen ”Shakespeare på gräsgården. Spelat i åtskilliga bio- och TV-filmer senast i Jan Troells film DOM ÖVER DÖD MAN och i SKUMTIMMEN i regi av Daniel Alfredson. Verksam som teaterpedagog vid teaterhögskolorna i Stockholm och Luleå, samt ett flertal gånger tillsammans med Britt Louise Tillbom undervisat på The Freedom Theatre i Jenin på norra Västbanken. Britt Louise och Jan regisserade gemensamt hösten 2010 Selma Lagerlöfs BORTBYTINGEN på Al-Harah Theater i Betlehem, Palestina. En föreställning som i april/maj 2013 reste på Riksteaterturné i Sverige.

Isa Aouifia : Skådespelare - Bardolf

Isa Aouifia

Skådespelare - Bardolf

Utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm 1999-2003. Verksam som regissör och manusförfattare inom teater, film, TV och radio. Magisterutbildning inom internationell scenkonstproduktion samt yrkesutbildning inom internationell marknadsföring. Isa älskar språk för att det är ett av hans favoritsätt att kommunicera med människor. Övriga kommunikationssätt Isa tycker om är bild och musik. Ämnen som intresserar honom är interkulturell kommunikation och inlärningsmetoder och hur man åstadkommer attitydförändringar.

Alexander Ohakas : Skådespelare - Edmund Mortimer, greve av March/Poins

Alexander Ohakas

Skådespelare - Edmund Mortimer, greve av March/Poins

Kandidatexamen i skådespeleri vid Stockholms Dramatiska Högskola våren 2013. Medverkat i Misantropen på Malmö Stadsteater, Ett Uppror- The transgender version i regi av Aleksa Lundberg, direktsänd radiorevy i P4 Väst samt i novellfilmen Vatten. Även medverkat i Kortfilmen Hungerkonstnären och webbserien Taxi i regi av Felix Herngren. Alexander är dessutom låtskrivare och sångare i poporkestern Skånska Ridskolan.

 

Per-Johan Persson : Skådespelare - Falstaff

Per-Johan Persson

Skådespelare - Falstaff

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995-1999. Han har sedan varit anställd vid ett flertal av landets olika teatrar, bland annat Teater Västernorrland, Dalateatern, ung scen/öst, Dramaten och Östgötateatern. Per-Johan har medverkat i ett tjugotal Shakespeareproduktioner, exempelvis Macbeth på Regionteatern i Växjö. Han tillhör det konstnärliga rådet på Shakespeare på Gräsgården, där han medverkat sedan starten. På Östgötateatern har du kunnat se Per-Johan som Horatio i Hamlet och som regissör för och skådespelare i Så länge du har lust och Ett frieri. Spelåren 2014/2015 och 2015/2016 är han aktuell i Kungens rosor samt som regissör för Idlaflickorna på Östgötateatern.

 

Dasha Nikiforova : Skådespelare - Lady Percy/ Peto

Dasha Nikiforova

Skådespelare - Lady Percy/ Peto

Utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå 2012-2015 samt genom flertalet internationella workshops i nyskapade scenkonst. Sedan sin examen har Dasha arbetat på Borås Stadsteater och medverkat i uppsättningarna ”Katitzi” och ”De 39 stegen”. Hon har tidigare även varit verksam på Norrbottensteatern och Riksteatern. På Riksteatern gjorde hon sin praktik i den uppmärksammade föreställningen ”Ingen fattar utom vi” som blev uttagen till Scenkonstbiennalen i Malmö 2015. Genom åren har Dasha drivit egna scenkonstprojekt, regisserat och arbetat som kostymör.

Parwin Hoseninia : Skådespelare - Morton/Greve Douglas/Gadshill/Doll

Parwin Hoseninia

Skådespelare - Morton/Greve Douglas/Gadshill/Doll

Frilansade skådespelare, musikalartist. Utbildad vid Balettakademiens 3-åriga musikalartistutbildning i Göteborg samt dansarutbildningen i Stockholm. Medverkat i uppsättningar på Örebro länsteater i Lasse Maja musikalen (2014), pjäsen En förlorad generation (2014), servitrisen i urpremiären av Staffan Göthes pjäs En slavisk dans (2015) senast som Khabat/Vickan i BEFRIELSEFRONTEN av Maria Sveland samt Sofia i Urpremiären av Boxaren av Alexander Öberg och Erik Norberg (2016). Tidigare medverkat på Borås Sagateater i musikalen Grease (2013). Dansare för Alien Dance Company, dansare i Idol, Guldbaggegalan. 2011 medverkade hon i SVT1 musikalartisttävling Jakten på Julia i ledning av Morgan Alling. Revyartist i Hjalmars burlesque revy. I höst turné med pjäsen Kärleken är fri, en pjäs om hederskultur i regi av Michael Cocke

Astrid Kakuli : Skådespelare

Astrid Kakuli

Skådespelare

Astrid Kakuli är frilansande skådespelare, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 1999-2003 och Balettakademiens yrkesskola 1996-1999. Hon har jobbat på ett flertal av Sveriges teaterinstitutioner och fria grupper, så som Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Teater Tribunalen, Malmö Stadsteater, Ung Scen Öst osv. Det senaste året har hon gjort ett antal produktioner på Stockholm Stadsteaters barn och ungdomsscen i Skärkholmen, där hon bla medverkat "Vågen" och Aisopos "Fablerna" som även kommer att spelas på swestage hösten 2016. Det här är hennes tredje produktion på Shakespeare på gräsgården.

Kostymörer i Henrik IV

Lyssna på Andreas


Lyssna på Gunilla


Lyssna på Jan


Lyssna på Inga


Lyssna på Isa


Lyssna på Alexander


Lyssna på Per-Johan


Lyssna på Dasha


Lyssna på Parwin


Lyssna på Astrid